Stelt u zich nog vragen?

Hieronder kan u een overzicht vinden van de meest gestelde vragen met hun respektievelijke antwoorden. Stelt u zich na het bekijken van dit overzicht alsnog vragen? Wel twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op: 0478/700.800

Overzicht van de meest gestelde vragen:

Wat kost zo'n ballonvaart?

Om alle detailprijzen te bekijken beheeft u zich het best naar de rubriek 'prijzen'.

Waar kan men wel en wanneer kan men niet ballonvaren?

Waar we wel kunnen varen: We varen over gans België, daar waar het toegelaten is te varen met een luchtballon. (rekening houdend met de wetgeving, de luchtvaartregelementen en de omstandigheden van de plaats zelf, met het oogpunt op veiligheid.) Wanneer we niet kunnen varen? Als het regent , bij te veel wind. Meer dan 10 kt (= 20 km/h), mist en 's nachts.

Met hoeveel personen kunnen we in één luchtballon?

Dit is afhankelijk van de grootte van de warmeluchtballon. Maar bijvoorbeeld een mand die voorzien is voor zes personen, mag maximum zes personen vervoeren. Dit is belangrijk voor de verzekering én de keuring van de ballon.

Kan één persoon ook meevaren?

Ja, maar er vliegen nog personen mee met diezelfde vlucht! Maak je maar geen zorgen, éénmaal in de lucht wordt je automatisch één grote Famillie!! (Enkel bij een VIP vaart sta je alleen.)

Kan je ook een vaste opstijgplaats kiezen?

Dit is soms mogelijk. Een voorbeeld: Een persoon uit Ninove vraagt een datum aan en wil liefst opstijgen in Ninove zelf. Indien wij binnen de vooropgestelde datum voldoende personen vinden die eveneens in Ninove willen opstijgen vormt dit geen enkel probleem.

Waar varen jullie zoal met jullie luchtballonnen?

Over gangs België (Benelux) en Zeeuws-Vlaanderen (daar waar het luchtvaartreglement het ballonvaren toelaat!)

Hoe moet men dan gekleed zijn 's morgens?

Sportief! Maar let op het schoeisel! Sportieve schoenen zijn aan te raden! 's Morgens zijn laarzen geen overbodige luxe! Het gras is dan nat en een hele ballonvlucht met natte voeten is niet zo aangenaam! Dus, sportieve kledij en sportieve schoenen. Koud is het daar boven in geen geval, dus kleed je niet té warm!

Mag men filmen en of foto's nemen?

Wettelijk gezien mag je niet filmen of foto's trekken van zeker Staat instellingen en bepaalde Privé woningen! Wij zijn wel in regel om jullie te laten filmen of Foto's te laten nemen, maar evenwel niet verantwoordelijk indien je bovenstaande regel overtreed en of bepaalde foto's of filmateriaal verkeerdelijk gebruikt (media e.a.) Besluit: Daar zijn wetsbepalingen voor.

Wat is de minimum en maximum leeftijd om mee te kunnen varen?

Wettelijk mag iedereen mee! Je bent ook verzekerd. Uitzonderingen op de regel zijn bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Indien je reeds zeven maand zwanger bent wordt u geweigerd om een ballonvlucht mee te maken. (zelfde regeling als bij vliegtuigen). Maar zelfs mindervaliden, blinden enz kunnen mee. U moet evenwel een eventueel letsel melden bij vertrek. Dit om in orde te zijn met de verzekeringen! Hou rekening dat een mand minimum 1,10 meter hoog is.

Wordt er rekening gehouden met het lichaamsgewicht?

Vóór de ballonvaart moeten we de gewichten hebben van de passagiers. Zo kunnen we een "loading chart" opmaken om te zien of onze ballon niet overladen is. Dit is een verplichte procedure! (Flight Manual).

Hoe lang duurt een luchtballonvaart?

Een vaart duurt minimum een uur. Deze kan evenwel beïnvloed worden door bepaalde factoren zoals de windrichting, luchtvaartreglement en wij houden ten allen tijde rekeing met de veiligheid. Indien er zich onveilige situaties voordoen wordt er onmiddellijk geland. Na de ballonvaart maakt u een originele ballondoop mee! U krijgt dan nog een mooi certificaat waarop de gegevens in calligrafisch schrift worden genoteerd. U ontvangt dan ook nog een promotie pakketje. Ook de meevolgers genieten mee van frisdranken, biertjes, borreltjes en hapjes.

Moet er iemand de ballon volgen?

Ja! Wij vragen altijd dat er iemand meevolgd. Het is echt tof en helemaal niet moeilijk! De volgwagen van de ballon begeleid u en wacht u op indien u door een verkeerssituatie niet mee bent. Na de ballonvaart genieten ook de meevolgers van de gezelligheid en pikken evengoed frisdrankjes, biertjes, borreltjes en hapjes mee. Dus, je kijkt er maar beter naar uit om zo'n ballon eens mee te volgen vanuit je eigen wagen!

Is iedereen verzekerd die meevliegt?

Ja! Iedereen is verzekerd! Dit is een verplichting! Voor het opstijgen moet iedereen een formulier invullen voor de verzekering! Een passagierslijst is steeds beschikbaar voor, na en tijdens de vlucht!

Kan blinde of mindervalide persoon ook mee?

Bij Madou kan iedereen mee!! Bij de briefing net voor het opstijgen wordt aan iedereen gevraagd of er iets te melden valt. Bijvoorbeeld een rugletsel moet gemeld worden. Wij rekenen dan ook op de eerlijkheid van de passagier om dit te melden. De gegevens worden gewoon op het verzekeringsdocument gezet. Op die manier bent u optimaal verzekerd. Reeds veel blinde personen hebben een onvergetelelijke tocht met Madou achter de rug! Er wordt in dat geval een speciale briefing gehouden! De piloot laat de blinde persoon de mand, de toestellen en de branders betasten. Als de ballon rechtop staat wordt aan de begeleider gevraagd de blinde persoon in de mand te helpen. Tijdens de vlucht verwoord de piloot zijn indrukken en alles wat er te zien valt. Zo worden de ogen van de piloot de ogen van de blinde persoon. Een unieke ervaring zo blijkt!! Menig rolstoelpatiënt heeft de aanpak van Madou en team als positief ervaren! Er wordt een begeleider aangesteld die de rolstoelpatiënt helpt bij het landen. Nog nooit leverde deze formule één probleem op! In tegendeel. Wie toch wenst mee te varen met eigenrolstoel (dit is perfect mogelijk, wij beschikken over manden met een instapdeur) IN de mand, dan wordt een collega ballonvaarder ingeschakeld die over een wettelijk aangepaste mand beschikt om de rolstoel én rolstoelpatiënt meet te nemen. Oudere personen worden geholpen door de piloot. Op ballonvaren staat geen leeftijd!! (Indien u bijkomende info wenst, aarzel niet met ons contact op te nemen!)

Wordt het ballonvaartmateriaal ook onderworpen aan een keuring?

JA! Elk jaar of vanaf 100 vlieguren binnen het jaar, wordt het materiaal volledig herkeurd! Bij Madou wordt het materiaal ook minimum twee maal per jaar volledig en grondig nagekeken! Zelfs de branders worden opgestuurd voor volledig nazicht naar een gespecialiseerde firma. Ons materiaal wordt ook tijdig vervangen! Zo vliegt Madou en team steeds met goed onderhouden en vooral modern materieel! Bij Madou en team staat orde, netheid maar vooral VEILIGHEID op de eerste plaats!!

Ik denk dat ik hoogtevrees heb!

Dit is totaal geen probleem! in een ballonmand heb je geen hoogtevrees!! Aangezien wij zelf weten wat hoogtevrees is, kan ik deze ervaring met U delen! Dit klinkt misschien ongeloofwaardig maar toch is het zo! U wordt tijdens de briefing extra ingelicht. En als wij vernemen dat u echt bang bent vliegen wij speciaal op minimum hoogte!! Uit ervaring weten we dat na geen 5 minuten de persoon in kwestie, die eerst zo bang was, meestal zelf vragende partij is om toch een beetje hoger te vliegen!

Jullie hebben een heus ballonvaartbedrijf! Kan dit bezocht worden?

Uiteraard! U kan ons ballonvaartbedrijf zeker komen bezichtigen. Iedereen is welkom! Tijdens een bedrijfsbezoek kan je zien dat bij ons veiligheid, orde & netheid prioriteit is en dat alles perfect aangepast is aan de huidige wetgeving!

Vliegt u al lang met een luchtballon?

Madou en Team vliegt reeds meer dan 38 jaar met warme luchtballonnen in het binnen- en buitenland!

Contacteer ons:

Neem vrijblijvend contact op: 0478/700.800